Vega Okulları Sultanbeyli
9 katlı 3 bloktan oluşan 12000 m2 büyüklüğündeki binanın Deprem Performans Analizinin Yapılması, Betonarme ve Karbon Fiber ile Statik Güçlendirme Projesinin Hazırlanması, Güçlendirme Ruhsatının Alınması ve Güçlendirme Uygulamasının Yapılması işleri tamamlanmıştır. Binanın uzun süre atıl kalmış ve Sağlık Tesisi olarak projelendirilmiş ancak okul olarak kullanılacak olması nedeni ile öncelikle binanın Statik Analizi tarafımızca gerçekleştirilmiş ve Güçlendirme Projesi hazırlanmıştır. Güçlendirme yöntemi olarak var olan hali hazırdaki betonarme perde duvarlar genişletilmiş, hasarlı elemanlar ile hesaplar sonucunda güçlendirilmesi gereken kolon ve kirişler Karbon Fiber kumaş ve plakalar ile güçlendirilmiştir. Böylece binanın deprem güvenliği sağlanmıştır.
Yığma türündeki binanın otel kullanımına dönüştürülebilmesi için Deprem Performans Analizi yapıldıktan sonra binaya ilave çelik çaprazlar eklenmiş ve taşıyıcı duvarlar Karbon Fiber Kumaş ve Plakalar ile güçlendirilmiştir. Bu sayede binanın deprem güvenliği sağlanmıştır.
Binanın denize bakan cephesinde ve diğer cephelerdeki cephe mantolaması kusurlarının olduğu bölgelerdeki kolon ve kirişlerde oluşan yapısal hasarlar yapı kimyasalları ile onarılmış ve bu elemanlar Karbon Fiber Kumaşlar kullanılarak güçlendirilerek yapı güvenliği sağlanmıştır.
3 katlı yığma köşkün Bina Deprem Performans Analizinin Yapılması, Karbon Fiber ile Statik Güçlendirme Projesinin Hazırlanması ve Güçlendirme Uygulamasının Yapılması işi kapsamında binanın uzun süre atıl kalmış olması, çatıdan sızan su ve bakımsızlık nedenleriyle döşemelerinde oluşan hasar ve sehimler ile taşıyıcı duvarlarında oluşan çatlaklar yapı kimyasalları kullanılarak onarılmış; enjeksiyon işlemleri yapılarak tüm hasarlar ortadan kalıdırlmıştır.Onarım sonrası yapılan hesaplar doğrultusunda ihtiyaç duyulan taşıyıcı duvar ve döşemelere Karbon Fiber kumaş ve plakalar ile güçlendirme işlemi yapılmıştır. Böylece binanın deprem güvenliği sağlanmıştır.
3 katlı yazlık niteliğindeki müstakil villanın Statik Hesaplarının Yapılarak Karbon Fiber ve Betonarme Yöntemleriyle Güçlendirilmesi işi kapsamında binanın denize yakın olması ve yılın yalnızca belirli dönemlerde kullanılıyor olmasının neden olduğu rutubet ve dolayısıyla oluşan kolon ve kiriş hasarları öncelikle yapı kimyasalları ile onarılmıştır.Sonrasında yapılan hesaplar neticesinde hasar almış elemanlarla birlikte güçlendirme ihtiyacı duyulan kolonlar Karbon Fiber kumaşlar ile güçlendirilmiştir.Ayrıca binanın açık terasının olduğu bölgeye ilave betonarme kolon ve temel takviyesi gerçekleştirilmiştir. Böylece binanın deprem güvenliği sağlanmıştır.
3 katlı müstakil betonarme binanın Bina Deprem Performans Analizinin Yapılması, Çelik ve Karbon Fiber ile Statik Güçlendirme Projesinin Hazırlanması ve Güçlendirme Uygulamasının Yapılması işleri tamamlanmıştır. Bu kapsamda binanın betonarme ve yığma kompozit yapıdaki sistemi için çelik kolon mantolama ve kirişlere Karbon Fİber Takviye Yöntemi ile güçlendirme uygulaması yapılmıştır. Bu sayede binanın deprem güvenliği sağlanmıştır.
Betonarme bina için yerinde keşif yapılarak yapısal problemleri belirlenmiştir. Sonrasında statik değerlendirme yapılarak onarım ve güçlendirme yöntemi belirlenmiştir. Korozyon hasarları için yapı kimyasalları ile onarım; takviye ihtiyacı duyulan kolon ve kirişler için de Karbon Fiber kumaşlar ile takviye yapılarak binanın yapısal güvenliği sağlanmıştır.
İnşaat halindeki cami projesinde yapılan hesap hatalarının giderilmesi için öncelikle 4 adet kenar kemerin statik hesapları yapılmış ve Karbon Fiber ihtiyacı belirlenmiştir. Hesap edilen ihtiyaç doğrultusunda güçlendirme projesi hazırlanmış ve Türkiye’de ilk kez kullanılan Karbon Fiber Halat ve Kumaşlar ile kemerlerin güçlendirilmesi gerçekleştirilerek yapının deprem güvenliği sağlanmıştır.
Betonarme bina için keşif yapıldıktan sonra binanın temel altından ve yan dolgu topraktan su aldığı; yağmur suyu giderlerindeki çatlaklardan binanın bodrum katına su sızdığı tespit edilmiştir. Binanın staik rölevesi alınmış ve keşifte elde edilen bilgilerle binanın deprem Performans Analizi yapılmıştır. Bu sayede ihtiyaç duyulan onarım ve güçlendirme yöntemi belirlenmiştir. Bina için bodrum ve zemin katlarda kolon ve kirişlerinde Karbon Fİber kumaş ve plakalar ile güçlendirme yapılarak binanın yapısal güvenliği sağlanmıştır. Ayrıca yağmur suyu olukları değiştirilmiş, var olan su kuyusu aktif hale getirilerek temel altı suyu drene edilebilir hale getirilmiş ve cephe yalıtım işleri de yapılarak binaya suyun girişi engellenmiştir.
Eczacıbaşı Vitra Nişantaşı Mağazası
Nişantaşı Mağazası renovasyonu projesi kapsamında yeni giydirme cephenin binaya getireceği ilave yükler neticesinde cephe kirişlerinin dayanıma göre kapasite hesapları yapılmış ve ihtiyaç duyulan takviye yöntemi belirlenerek cephe iyileştirme projesi hazırlanmıştır. Cephe ve cepheye bağlı kirişlerin yapılan hesaplar neticesinde Karbon Fiber Kumaş ve Plakalar ile kapasite iyileştirme işlemi yapılarak yapı güvenliği sağlanmıştır.
Betonarme bina için yerinde keşif yapılarak yapısal problemleri belirlenmiştir. Sonrasında statik değerlendirme yapılarak onarım ve güçlendirme yöntemi belirlenmiştir. Korozyon hasarları için yapı kimyasalları ile onarım; takviye ihtiyacı duyulan kolon ve kirişler için de Karbon Fiber kumaşlar ile takviye yapılarak binanın yapısal güvenliği sağlanmıştır. Ayrıca binaya cephe ve temel altından su sızıyor olması nedeni ile çevre yalıtımı yapılarak ve su kuyusu açılarak bina su ve suyun olumsuz etkilerinden korunmuştur.
Yığma bina için keşif ve statik hesaplar yapıldıktan sonra binanın ihtiyaç duyduğu ilave dayanımın karşılanabilmesi için binaya çelik çerçeveler eklenmiş, bazı döşemelerde Karbon Fiber Plakalar kullanılarak döşemeler güçlendirilmiştir. Böylece bina deprem güvenliği sağlanmıştır.
Karaköy/Dibek Sok İş Merkezi
Betonarme binanın Deprem Performans Analizi tarafımızca gerçekleştirildikten sonra Mimari Proje doğrultusunda Karbon Fİber ile Güçlendirme Projesi tarafımızca hazırlanmış,; Güçlendirme Uygulaması gerçekleştirilerek binanın deprem güvenliği sağlanmıştır.
Betonarme bina için yerinde keşif yapılarak yapısal problemleri belirlenmiştir. Sonrasında statik değerlendirme yapılarak onarım ve güçlendirme yöntemi belirlenmiştir. Korozyon hasarları için yapı kimyasalları ile onarım; takviye ihtiyacı duyulan kolon ve kirişler için de Karbon Fiber kumaşlar ile takviye yapılarak binanın yapısal güvenliği sağlanmıştır.
Betonarme binanın Deprem Performans tahkikleri tarafımızca gerçekleştirildikten sonra Mimari Proje doğrultusunda Karbon Fiber Güçlendirme Projesi tarafımızca hazırlanmış, akabinde Güçlendirme Uygulaması yapılarak binanın deprem güvenliği sağlanmıştır.
Yaklaşık 1400 m2 kapalı alana sahip İş Merkezi tipindeki bina için Bina Deprem Performans Analizinin Yapılması, Çelik ve Karbon Fiber ile Statik Güçlendirme Projesinin Hazırlanması, Güçlendirme Ruhsatının Alınması ve Güçlendirme Uygulamasının Yapılması işleri tamamlanmıştır. Binanın temel katına betonarme perde ilavesi ve temel takviyesi yapılmıştır. Tüm katlarda cephe hattı boyunca çelik lama, köşebent ve profiller ile kolon/kiriş mantolaması, çelik çaprazların ilavesi ve diğer kolon ve kirişlerde karbon fiber uygulaması yapılmıştır. Binaya asansör ilave edilmiştir. Binanın tüm çatı sistemi yenilenmiş ve dış cephesi prekast sistem ile değiştirilmiştir. Binanın yaşı gereği yapısal elemanların tamamında uygulama yapılmıştır. İş yaklaşık 9 ayda tamamlanmıştır.
Konut Projesi inşaat halinde iken mahalde talep edilen kullanım amacı değişikliğinin sağlanabilmesi için kirişlere gelecek ilave yüklerin karşılanabilmesi doğrultusunda gerekli statik hespalar yapıldıktan sonra güçlendirme projesi hazırlanmış ve mahal etrafındaki kirişler Karbon Fiber Plakalar ile güçlendirilmiştir.
Çan Kültür Merkezi Renovasyon Projesi kapsamında geniş açıklıklı gösteri salonunun alt taşıyıcı kiriş ve döşemelerinin statik tahkikleri tarafımızca gerçekleştirildikten sonra hesap edilen ihtiyaç doğrultusunda güçlendirme projesi hazırlanarak güçlendirme imalatları tamamlanmıştır.Bu projede, Türkiye’de ilk kez Karbon Fiber plakaların kirişlere ankraj yapılması için çelik takoz ve ankrajlar kullanılmıştır. Bu sayede Kültür Merkezi’nin Gösteri Merkezi Mahali güçlendirilerek yapısal güvenliği sağlanmıştır.
Betonarme bina için yerinde keşif yapılarak yapısal problemleri belirlenmiştir. Sonrasında statik değerlendirme yapılarak onarım ve güçlendirme yöntemi belirlenmiştir. Korozyon hasarları için yapı kimyasalları ile onarım; takviye ihtiyacı duyulan kolon ve kirişler için de Karbon Fiber kumaşlar ile takviye yapılarak binanın yapısal güvenliği sağlanmıştır. Ayrıca binaya cephe ve temel altından su sızıyor olması nedeni ile çevre yalıtımı yapılarak ve su kuyusu açılarak bina su ve suyun olumsuz etkilerinden korunmuştur.
3 katlı villanın kiriş ve döşemelerinin Karbon Fiber Kumaş ve Plakalar ile Güçlendirilmesi işi kapsamında binanın 3 katında da kiriş boyutlarının ve döşeme kalınlıklarının yetersiz olması nedeniyle kirişler karbon fiber kumaşlar ile sarılmış, lamine plakalar ile kiriş altlarına donatı takviyesi yapılmıştır.Ayrıca çelik ile önceden güçlendirilemiş kolonların daha sağlıklı hale getilebilmesi için çelik lama altlarının epoksi esaslı dolgu malzemeleri ile doldurulmuştur. Böylece binanın deprem güvenliği sağlanmıştır.
Betonarme bina için yerinde keşif yapılarak yapısal problemleri belirlenmiştir. Sonrasında statik değerlendirme yapılarak onarım ve güçlendirme yöntemi belirlenmiştir. Korozyon hasarları için yapı kimyasalları ile onarım; takviye ihtiyacı duyulan kolon ve kirişler için de Karbon Fiber kumaşlar ile takviye yapılarak binanın yapısal güvenliği sağlanmıştır. Ayrıca binaya temel altından su sızıyor olması nedeni ile su kuyusu açılarak bina su ve suyun olumsuz etkilerinden korunmuştur.
Kullanım halindeki okul binası için yeni sınıfların oluşturulacağı mahallerin ilave yük getirecek olması nedeniyle statik hesaplar yapılarak gerekli Karbon Fiber ihtiyacı belirlenmiş ve güçlendirme projesi hazırlanmıştır. Akabinde hazırlanan güçlendirme projesi yerinde uygulanarak ilgili mahallerin yapısal güvenlikleri sağlanmıştır.
İnşaat aşamasındaki otel ve kongre merkezi binasında proje değişikliği sonrası yeni yürüyen merdivenlerin eklenebilmesi için döşemelerin kesilmesi sonrasında yürüyen merdivenlerin oturacağı çelik kaideler projelendirilmiş ve uygulanmıştır. Döşeme yırtıklarının etrafı Karbon Fiber Plakalar ile güçlendirilmiştir.Ayrıca kongre merkezinin ortsında asılı durması planlanan araç için 10 ton kapasiteli epoksili çelik tijin 8 metre yüksekliğindeki tavana montajı yapılmıştır.
Garanti Bankası Rami Şubesi
Şubedeki dairesel kolona Karbon Fiber Kumaş uygulaması yapılarak eksenel yük kapasite artışı sağlanmıştır. Hafif
imalata yönelik binanın bodrum ve zemin katlarında yer alan bazı kolonların uzun süre suya maruz kalmış olması nedeniyle oluşan korozyon hasarları yapı kimyasalları ile onarıldıktan sonra Karbon Fiber Kumaşlar ile sarılarak yapı güvenliği sağlanmıştır.
Konut Projesinde yangın merdiveni kapısının açılabilmesi için betonarme perdenin kesilmesi sonrasında yapı kimyasalları ile yüzey hazırlıkları tamamlanmış, testere kesikleri onarılmış, deprem tersinir yüklerinin karşılanabilmesi için kapı boşluğu etrafı Karbon Fiber Kumaşlar ile güçlendirilmiştir.
Karaköy Perşembe Pazarı Otel
Binanın Renevasyon Projesi kapsamında kirişilerin Karbon Fiber Kumaş ve Plakalar ile Güçlendirilmesi işi kapsamında var olan Güçlendirme Projesine uygun olarak kirişler Karbon Fiber Güçlendirme Yöntemi ile güçlendirilmiştir.
EAE Elektrik Fabrika Binası
Gebze Fabrika Binasının asit bekletme havuzlarının betonarme duvarlarında yaşanılan yapısal hasarlar, yapı kimyasalları ile onarılarak tekrar kullanılabilir hale getirilmiştir.
Konut Projesinde yangın merdiveni kapısının açılabilmesi için betonarme perdenin kesilmesi sonrasında yapı kimyasalları ile yüzey hazırlıkları tamamlanmış, testere kesikleri onarılmış, deprem tersinir yüklerinin karşılanabilmesi için kapı boşluğu etrafı Karbon Fiber Kumaşlar ile güçlendirilmiştir.
Mevcut fabrikaya getirilmesi planlanan ve döşemelerine oturacak bant üretim makinesinin oluşturacağı ilave dinamik ve düşey tesirler hesaplanmış, mevcut kapasiteye ilave gereken kapasite belirlenmiş ve güçlendirme projesi hazırlanmıştır. Sonrasında fabrrikanın yoğun çalışma takvimine ve toz hassasiyeti göz önünde bulundurularak ve gece- haftasonu vardiya düzenine uyum sağlanarak döşeme ve döşeme nervür kirişleri gerektiğince Karbon Fiber Plaka ve Kumaşlar ile güçlendirilmiştir.
Yaklaşık 700 m2 kapalı alana sahip apartman için Bina Deprem Performans Analizinin Yapılması, Çelik ve Karbon Fiber ile Statik Güçlendirme Projesinin Hazırlanması, Güçlendirme Ruhsatının Alınması ve Güçlendirme Uygulamasının Yapılması işleri tamamlanmıştır.Binanın zemin katında temel takviyesi yapılmıştır. Tüm katlarda cephe hattı boyunca çelik lama, köşebent ve profilller ile kolon/kiriş mantolaması, çelik çaprazların ilavesi ve diğer kolon ve kirişlerde karbon fiber uygulaması yapılmıştır.Böylece binanın deprem güvenliği sağlanmış olup çelik çaprazlar ile güçlendirme yapıldığı için mahal kullanımı olabileceği en az şekilde etkilenmesi sağlanmıştır.